Alles over jouw lichaam

Categorie: Medicijnen

Acidophilus Poeder

Acidophilus Poeder is de merknaam van een geneesmiddel (in de vorm van een poeder) dat als werkzame stof acidophylusbacteriën bevat. De werking berust op de melkzuurbacteriën die de darmflora verbeteren of herstellen.

Toepassing. Spijsverteringsstoornissen, optreden van darmgassen na diarree (bij volwassenen), opgeblazen gevoel.

Voorzorgen/Waarschuwing. Het verdient aanbeveling bij een slechte darmflora een paar keer per week yoghurt te eten, echter niet elke dag. Het herstel van de darmflora kan enige tijd vergen. Verder moet men niet eten: varkensvlees, witbrood, witte suiker en geraffineerde voeding.

Gebruik tijdens zwangerschap. Acidophilus Poeder kan, voor zover bekend zonder gevaar voor de vrucht, volgens voorschrift van de arts worden gebruikt.

Acidophilus Poeder

Bijwerkingen. Geen.

Wijze van gebruik. Tweemaal daags 1 dessertlepel (ongeveer 6 gram) poeder in vloeistof (water, limonade, e.d.) innemen. Kinderen tot 6 jaar: eenderde van de aangegeven dosering. Kinderen van 6 tot 12 jaar: de helft van de aangegeven dosering.

Acidophyluspoeder is beperkt houdbaar; de houdbaarheidsdatum staat op het potje vermeld. Men dient het poeder na die datum niet meer te gebruiken.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*