Het eerste jaar van uw baby

In de tweede maand beginnen u en uw baby echt aan elkaar te wennen. De moeder is weer wat op krachten gekomen en de band tussen ouders en kind wordt hechter.

U raakt eraan gewend voor uw baby te zorgen. Denk ook eens even aan de enorme veranderingen die uw kleintje in die paar weken heeft doorgemaakt. De inwendige en uitwendige veranderingen zijn geweldig. Uw 1 maand oude baby krijgt langzamerhand een enigszins voorspelbaar patroon van eten, slapen en ontlasting doen. Daarmee is niet gezegd dat dit patroon niet meer zal veranderen. Dat zal in het eerste jaar nog vaak genoeg gebeuren. Maar tussen de veranderingen in is het redelijk voorspelbaar wat u op een bepaalde dag van uw baby kunt verwachten.

Het eerste jaar is een periode van voortdurende snelle veranderingen. In dit eerste jaar verandert uw baby van een kind dat alleen maar borst- of flesvoeding krijgt in een kind dat zelf kan eten en zelf uit een bekertje drinkt. De baby die het grootste deel van de dag slaapt wordt een eenjarige die de hele dag in de weer is, op een middagslaapje na. Hij gaat eerst zelf zitten, dan kruipen en vervolgens lopen (meestal tussen de 9 en 16 maanden).

U ziet uw baby zich ontwikkelen van een klein wezentje dat communiceert door middel van huilen tot een kind dat brabbelt en dat van plezier kraait als u de kamer binnenkomt en dan tot een peuter die “papa” en “mama” kan zeggen en “dag, dag”.

Dit deel gaat over zuigelingen van 1 tot en met 12 maanden. We kijken naar de mijlpalen in de ontwikkelingen – zowel lichamelijk als psychisch – die u in deze belangrijke maanden kunt verwachten. Veel voorkomende problemen zoals diarree, huiduitslag en overgeven worden behandeld en we gaan natuurlijk in op de algemene verzorging, de voeding en voedingsproblemen en op de veiligheid in huis en manieren om uw nieuwsgierig kleintje tegen gevaren en ziekten (door inentingen) te beschermen.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips