Alles over jouw lichaam

Categorie: Gezond leven

Review van het Emma matras + kortingscode

Slapen in een natuurlijke houding zorgt voor een goede nachtrust. Het matras speelt hier een grote rol in. Er zijn veel verschillende soorten matrassen op de markt, allemaal met hun voor- en nadelen. Het Emma matras is opgebouwd uit drie verschillende schuimlagen. Hierdoor slaap je lekkerder dan ooit. Naast een test van de Consumentenbond mochten ook wij het Emma matras testen. We zijn zeer positief over de kwaliteit en het ligcomfort.

Als beste getest door de Consumentenbond

In maart 2017 werd het matras door de Consumentenbond getest. Het matras scoorde een 7,7 en kwam hiermee als beste uit de test. Vooral op veerkracht, nabewegen na omdraaien en levensduur scoort dit matras erg goed. Dit matras wordt in een doos geleverd. Bijzonder, dat vonden wij ook. Maar liefst honderd dagen proefslapen geeft de mogelijkheid om het matras optimaal te testen.

Onze ervaring met het Emma matras

Het Emma matras werd netjes thuis afgeleverd. De levertijd bedraagt 2 tot 4 werkdagen voor de meeste gangbare formaten, dat viel ons niet tegen. Het was even vreemd om te zien dat het matras opgerold in een doos werd geleverd. Maar dat maakte het wel een fluitje van een cent om hem op zijn plek te krijgen, wat met grote matrassen nog wel eens problemen kan geven. Bij het uitrollen van het matras en het verwijderen van het plastic dat eromheen zat, nam het binnen 10 seconden zijn normale vorm aan. Tot zover geen problemen met het verpakkingsmateriaal en de grootte van het pakket.

Opvallend is de grote veerkracht. En dat vonden niet alleen wij, ook de Consumentenbond beoordeelde dit met een 9,6. De mix van lagen gewoon schuim en geheugenschuim zorgt voor een optimale veerkracht en ondersteuning. Onder de matrashoes bevindt zich een toplaag van het geavanceerde Airgocell schuim. Dit is een zacht en soepel materiaal dat zich gemakkelijk naar elk lichaamstype vormt. De tussenlaag bestaat uit traagschuim, dit verdeelt het gewicht optimaal. De onderste laag bevat koudschuim. Dit materiaal ventileert zeer goed en neemt veel vocht op. Het materiaal heeft een hoog corrigerend vermogen en past zich goed naar het lichaam aan. Daarnaast zorgt het voor de juiste ondersteuning.

De specificaties zien er geweldig uit, maar hoe ligt het matras? Aan ons de eer om hierop te slapen. Onze testpersoon heeft een ietwat holle rug, iets waar veel mensen mee rondlopen. Een verkeerd matras kan rugklachten veroorzaken of bestaande klachten verergeren. Onze testpersoon beschrijft: “De bovenste laag zorgt ervoor dat je een klein stukje in het matras zakt. Dit geeft een comfortabel gevoel. Hieronder voel je de ondersteuning van de hardere laag. Het matras is zowel hard als zacht tegelijk en geeft een goede drukverdeling”.

Kenmerkend is dat de testpersoon een optimale ondersteuning voelde. Daar waar andere matrassen vaak veel druk op de schouders en de heupen geven, was dit bij het Emma matras niet merkbaar. De druk werd gelijkmatig verdeeld over het gehele lichaam, zowel bij slapen op de rug als op de zij.

Onze review versus de Consumentenbond

Onze ervaring verschilt niet heel veel met de uitslag van de test door de Consumentenbond. In maart 2017 kwam dit matras als beste uit de test. Ook wij zijn zeer enthousiast over de kwaliteit, de ondersteuning en het ligcomfort. Van het nabewegen van het matras na het omdraaien ondervonden we geen negatieve hinder. Een matras dat zowel hard en zacht tegelijk is: onze testpersoon sliep er heerlijk op. De Consumentenbond beoordeelde de verandering in hardheid en hoogte beiden met een 9,5.

Over de levensduur kunnen we natuurlijk nog niet veel zeggen. De Consumentenbond gaf het Emma matras een 9,5 met betrekking tot de levensduur. Wij zijn vooral te spreken over de gunstige probeervoorwaarden. Gedurende honderd nachten mag het Emma matras worden uitgeprobeerd. Bevalt hij niet, dan kan je hem gratis op laten halen en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Proefslapen zorgt ervoor dat je een betere kijk hebt op de voor- en nadelen van het matras. Zo ervaar je of dit goed bij jou past.

Prijs-kwaliteitverhouding en kortingscode

Over de prijs-kwaliteitverhouding zijn we zeer te spreken. De prijs voor een Emma matras ligt een stuk lager dan bij de grote merken. Duidelijk is dat je hierbij vooral voor de merknaam betaalt. Ook de Consumentenbond oordeelt dat een duur matras niet per se beter is. Met kortingscode MENSELIJKLICHAAM ontvang je 15% korting op een Emma matras naar keuze. Deze actie is geldig t/m 28 april 2017, bestellen kan hier. Alle voordelige voorwaarden blijven met deze actie van toepassing, u kunt 100 nachten proefslapen en mocht hij niet bevallen, dan krijgt u het volledige aankoopbedrag vergoed.

Naast matrassen heeft het merk Emma ook eigen kussens. Deze hebben we tegelijkertijd met het matras uitgetest. De bevindingen van onze testpersoon waren wederom zeer positief. Net als het matras, bestaat het kussen uit verschillende schuimlagen. Uniek is echter dat je deze lagen eruit kunt halen. Zo bepaal je zelf de hoogte en de hardheid van het kussen. Zowel voor rugslapers, zijslapers als buikslapers biedt het kussen daarom de juiste ondersteuning en comfort.

1 reactie op “Review van het Emma matras + kortingscode”
  1. G. de Vries schreef:

    Wel jammer dat de kortingscode al op 28 april verlopen was terwijl de test van de consumentenbond pas in het juli/augustus nummer werd gepubliceerd.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*