Alles over jouw lichaam

Autisme

Psychische gesteldheid waarbij betrokkene geen normale relatie aangaat met de omgeving en vooral in zichzelf gekeerd is. Er is een onvermogen om normale contacten te onderhouden met andere mensen omdat betrokkene zich niet kan inleven in de gevoelens van zijn medemens. Andere opvallende verschijnselen zijn het uitvoeren van zinloze activiteiten (bijvoorbeeld het uit het hoofd leren van een telefoonboek) of van handelingen die voortdurend herhaald worden. Autistische kinderen maken nogal eens karakteristieke fladderbewegingen met de armen. Het grootste gedeelte van de autistische mensen heeft een laag intellligentieniveau. Autisme heeft een organische oorzaak en is vooralsnog niet of beperkt behandelbaar.

Klachten en verschijnselen bij Infantiel Autisme

– Lijkt te leven in zijn eigen wereld.
– Vertoont bizarre reacties op mensen en kleinigheden in de omgeving.
– Zeer moeizame communicatie.
– Laat zich niet knuffelen, vaak zelfs afschuw van lichamelijk contact.
– Vrijwel volledig ontbreken van enig sociaal contact.

Infantiel autisme is één van de meest ernstige geestelijke stoornissen van de kinderleeftijd. Het autistische kind reageert vrijwel niet op andere mensen. Hij communiceert heel moeilijk of niet, knuffelt niet en lijkt soms eerder te worden afgestoten door lichamelijk contact. Hij zoekt geen troost wanneer hij verdrietig is, imiteert volwassenen niet op de normale manier (wuift bijvoorbeeld niet goeiendag) en heeft praktisch geen sociale contacten. Het autistische kind kan stereotiepe lichaamsbewegingen vertonen (handbewegingen, slaan met het hoofd) en wordt gefascineerd door delen van voorwerpen, zoals het ronddraaien van de wielen van een speelgoedautootje. Hij is snel en hevig van streek bij de minste verandering in zijn omgeving (verplaatsing van meubilair of voorwerpen in huis) en houdt onredelijk sterk vast aan gewoonten.

Infantiel Autisme uit zich meestal duidelijk voordat een kind 30 maanden oud is. Het autistische kind spreekt dikwijls niet of doet alleen geluiden na die anderen maken, heeft moeite met het benoemen van voorwerpen, trekt rare gezichten en maakt vreemde gebaren. Soms heeft een autistisch kind een of ander buitengewoon talent, zoals dat af en toe ook bij volwassen zwakzinnigen het geval is.

Hoe deze afwijking ontstaat is niet bekend, maar rode hond van de moeder tijdens de zwangerschap, PKU (fenyulketonurie), encefalitis of hersenvliesontsteking kunnen misschien een aanleg voor autisme veroorzaken. Het komt vijftig keer vaker voor bij broers en zussen van autistische kinderen dan bij de algemene bevolking en drie tot vier maal vaker bij jongens dan bij meisjes. Behandeling bij Infantiel autisme. Deze stoornis is uiterst moeilijk te behandelen. De meest succesvolle behandelingen maken gebruik van een combinatie van speciale opvoeding, gedragstherapie en geneesmiddelen. Veel autistische kinderen functioneren op een subnormaal intellectueel niveau. Anderen zijn zeer intelligent en doen het zeer goed op school, maar hebben ernstige sociale aanpassingsproblemen.

Niet alle kinderen met autisme zijn ernstig gehandicapt. Sommigen hebben een lichte vorm van autisme die leidt tot sociale onhandigheid, maar ze doen het normaal op school en kunnen later een goede baan krijgen.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*