Alles over jouw lichaam

Categorie: Fytotherapie

Borage olie

TE GEBRUIKEN BIJ
huidveroudering, rimpels
• zwangerschapsstriemen
eczeem
premenstrueel syndroom

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens, ’s middags en ’s avonds 1 capsule tijdens de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Borage, ook wel Komkommerkruid genoemd, komt van oorsprong uit de landen rond de Middellandse Zee. De plant heeft de hele zomer door blauwe bloempjes en produceert een overvloed aan nectar en trekt daardoor zeer veel bijen en hommels aan.

HOUDT DE HUID FRIS EN JEUGDIG

Borage olie helpt huiduitdroging te bestrijden, het verouderingsproces van de huid tegen te gaan en rimpelvorming te voorkomen. Het maakt de huid soepel en stevig en versterkt zowel zwakke nagels als broos haar.

Borage-olie

EVENWICHTIGE HORMOONHUISHOUDING

De Borage olie die wordt gewonnen uit de zaden is een belangrijke bron van de meervoudig onverzadigde vetzuren gammalinoleenzuur en linolzuur. Het zijn linolzuur en gammalinoleenzuur die met name betrokken zijn bij de vorming van de zogenaamde prostaglandines.

Prostaglandines zijn onmisbaar voor een evenwichtige hormoonhuishouding van de vrouw Naarmate het tijdstip van de menstruatie nadert worden de prostaglandines in te geringe mate aangemaakt en ontstaan klachten als spanning in de buik, prikkelbaarheid, hoofdpijn etc. Borage olie herstelt de hormoonbalans door de vorming van prostaglandines te stimuleren.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*