Alles over jouw lichaam

Categorie: Fytotherapie

Ananas

TE GEBRUIKEN BIJ
• bestrijding van cellulitis
• plaatselijke vetophopingen
• sinaasappelhuid
• verstoorde bloedsuikerspiegel

AANBEVOLEN DOSERING

’s Morgens en ’s avonds 2 capsules 2 uur na of 1 uur vóór de maaltijd met voldoende water innemen.

ALGEMENE BESCHRIJVING

Deze exotische plant die door de oorspronkelijke bewoners “nana” werd genoemd, is in 1493 ontdekt door Columbus in Guadeloupe. De plant wordt ongeveer één meter hoog en is alleen in vochtige, warme lucht goed te kweken. De sappige vrucht is met name bekend om zijn zoete smaak.

Ananas

DE STRIJD TEGEN CELLULITIS

De ananassteel bevat een proteolytisch (eiwitaf-brekend) enzym “bromelaïne” genaamd. Dit enzym is in staat om het zeer dichte netwerk van collageen en proteïnen te doorbreken waardoor de huid soepeler wordt. De opgestapelde vetten die verantwoordelijk zijn voor de sinaasappelhuid kunnen zo worden afgevoerd.

De bromelaïne verspreidt zich over het hele lichaam en zorgt ervoor dat de proteïnen die werden opgestapeld in het weefsel ( meestal ter hoogte van heupen, billen en bovenbenen), worden opgesplitst in aminozuren die vervolgens gemakkelijk worden afgescheiden. Het optimale resultaat wordt bereikt met een kuur van 4-6 maanden.

Ananas is ook doeltreffend bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. De bromelaïne verhindert de stijging van het insulinegehalte in het bloed wanneer we zogenaamde “snelle” suikers (gebakjes, ijs… etc.) opnemen.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*