Alles over jouw lichaam

Open wonden

Open wonden die veroorzaakt worden door een spijker, ijzeren pin of een ander scherp voorwerp bloedt meestal niet ernstig en bacteriën kunnen zich in de wond nestelen. Als zo’n wond niet erg bloedt, druk dan voorzichtig in de huid rondom de wond om het bloeden te bevorderen. Als zich vreemde voorwerpen in de wond bevinden, verwijder die dan. Reinig de wond met water en zeep en bedek hem met steriel verband.

Als de wond veroorzaakt is door een vervuild voorwerp en u heeft in de afgelopen vijf jaar geen tetanusprik gehad, raadpleeg dan uw arts om te bekijken of een tetanusimmunisatie noodzakelijk is. Dompel de wond de erop volgende dagen regelmatig in warm water om de wond open te houden en om bacteriën te verwijderen.

Open wonden

Bel uw arts als zich tekenen van infectie voordoen (ernstige zwelling, roodheid, ettering en koorts). Een wond in het hoofd, de borst of de buikstreek die veroorzaakt is door een scherp voorwerp, vereist onmiddellijke medische zorg (mogelijk zijn er inwendige verwondingen). Gevoelloosheid of een tintelend gevoel kunnen duiden op zenuwbeschadigingen, die eveneens medische zorg vereisen.

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*