Arbeidstherapie

Arbeidstherapie is een onderdeel van de revalidatie van ernstig zieke of gewonde patiënten, waarbij de patiënt in het ziekenhuis, in speciale revalidatiecentra, thuis of op het werk de mogelijkheid geboden wordt zijn lichamelijke en geestelijke vaardigheden zo te oefenen dat hij weer in staat is aan het maatschappelijk verkeer (onder andere het arbeidsproces) deel te nemen.

Arbeidstherapie

Het gaat hierbij om een behandeling en niet om een vorm van tijdverdrijf. Tot de bezigheden behoren, al naar gelang de aandoening, lichte werkzaamheden als schilderen, leerbewerking of bewegingsoefeningen als gymnastiek, dansen enz.

De therapie kan op een bepaald doel gericht zijn (bijvoorbeeld het weer op kracht brengen of losser maken van een gewonde arm) of kan het hele organisme omvatten (bijvoorbeeld tijdens of na een psychiatrische aandoening). Arbeidstherapie wordt gedaan onder begeleiding van fysiotherapeuten, revalidatie-artsen, activiteitenbegeleiders enz.


Relevante artikelen

Nog geen reacties geplaatst, wees de eerste.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MEDISCH VOORBEHOUD

De informatie op Menselijk Lichaam is géén medisch advies. Neem bij twijfel over gezondheid, behandeling of medicijnen altijd contact op met een arts, specialist of apotheker.

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips